Ontmoet Tim: strakke operaties, snelle beslissingen en slimmer werken

Meet our team

BuyBay’s nieuwe Head of Services Tim groeide op in Nijmegen en kwam als kind graag bij zijn oppas-oma en opa in Wijchen. Tim reisde, studeerde en werkte vervolgens over de hele wereld, van Montréal tot Shanghai. Nu herontdekt hij Wijchen.

 

Zelf de vloer op

Tim studeerde bedrijfskunde aan de VU en de McGill University in Montréal. Daarna behaalde hij zijn master Management Consulting. Tim vertelt: ‘Ik begon mijn carrière als consultant. Je geeft advies maar je bent niet eindverantwoordelijk. Dat vond ik jammer; ik wil leiding geven, zelf de vloer op. Dat ben ik gaan doen, vooral als interim projectmanager in de logistiek. Ik heb toen 3,5 jaar hele mooie projecten gedaan, maar ik had steeds meer de behoefte echt onderdeel te zijn van een bedrijf en een missie. Ik had al veel over BuyBay gehoord. Een uniek bedrijf; een van de weinige bedrijven in Europa dat in staat is om op deze schaal retouren te verwerken. BuyBay helpt klanten tegelijkertijd te verduurzamen en meer waarde uit de retourenstroom te halen. BuyBay zocht een Head of Services; de keuze was snel gemaakt’.

Sales als onze interne klant

BuyBay groeit aan alle kanten; de verkoop gaat als een speer en het warehouse verwerkt meer producten dan ooit. Daar ligt volgens Tim de uitdaging: ‘BuyBay gaat ontzettend hard, er komt meer en meer sales binnen. De operatie in het warehouse moet daar klaar voor zijn. De sales afdeling is onze interne klant; de operatie moet gecontroleerd op haar behoeftes inspelen. Een gestroomlijnd proces maakt daarin hét verschil. Het brengt rust en controle. De komende maanden moeten we een basisstructuur neerleggen. Daarvoor is inzicht in data nodig: hoeveel, wanneer en wat komt er binnen. Denk alleen maar weer aan de hausse die straks weer in Q4 ontstaat. Als het proces staat, kunnen sales en de operatie elkaar versterken’.

“Niet harder, maar slimmer werken”

Data en processen zijn van groot belang voor een succesvolle operatie. Maar je mensen zijn key. Tim legt uit: ‘Om verder te ontwikkelen, hebben mensen de juiste handvatten nodig. Het gaat niet om steeds harder, maar steeds slimmer werken. Daarin ligt een deel van de verantwoordelijkheid bij het team: signaleer wat er beter kan en geef aan wat je nodig hebt om dat te bereiken. Op die manier kunnen we continu verbeteren. En groeien. In Nederland en Europa, met een superstrakke operatie die de sales afdeling optimaal bedient. Dat is het doel’.

 

Ook meewerken aan een wereld zonder verspilling? Talent geven we graag alle ruimte. Bekijk hier onze vacatures.

Meer weten over BuyBay?

Neem contact op met Laurens!

Laurens Wijkstra

Sales & Account Director

Contact Laurens

Gerelateerd nieuws