Rutger
Nieuws

Meet our team | CTO Rutger: “Techniek en mensen; ik houd van die combi.”

Hoe is Chief Technology Officer Rutger van Bergen bij BuyBay terecht gekomen? Rutger lacht: “Het begon allemaal met een laptop. Ik wilde er één met zware specificaties. Het ding zou megaduur worden. Daar houd ik niet van, dus: googlen. En jawel: ik vond wat ik zocht. Het bleek een retourproduct. De laptop was zo goed als nieuw, had alles wat ik wilde, inclusief een fijne prijs. Van BuyBay begreep ik later.”

“BuyBay, wat is BuyBay? Ik was onder de indruk van wat ik vervolgens las: een compleet datagedreven bedrijf met zelf ontwikkelde software. Dat zijn dingen waar ik op kick. Maanden later zag ik op LinkedIn Arie Kuiper als BuyBay’s nieuwe CEO. Arie en ik kennen elkaar. Waren ooit kortstondig collega’s. Het was té toevallig: ik moest er iets mee. En nu zit ik hier!”

De man van oplossingen

Rutger werkt al sinds 1999 in de software-ontwikkeling. Hij haalde ooit zijn atheneum en koos daarna bewust voor een opleiding Computer Science aan de Hogeschool van Utrecht. Een wetenschappelijke studie op dit gebied en voor wat hij ambieerde, vond hij niet zo interessant als een opleiding die hem voorbereidde op de praktijk. “Ik ben een man van oplossingen zoeken, vinden, bouwen, leveren. Ik ben heel praktisch. Dat past bij mij,” meldt Rutger helder en bondig. Wat ook praktisch is: hij woont in Vianen. “Precies tussen het logistiek centrum in Wijchen en het kantoor in Amsterdam. Beter kan niet!”

Bruggen slaan

Rutger begrijpt, bouwt en begeleidt techniek. Creatief, gedreven en met volle focus. Hij vertelt: “Ik wil bruggen bouwen, breng ogenschijnlijk tegengestelde werelden graag bij elkaar. In dit geval: techniek en mens, ontwikkelaar en gebruiker. Je hebt aan de ene kant een vaak abstract geformuleerd, zakelijk probleem. Aan de andere kant liggen je gereedschappen: technologieën, programmeertalen, noem maar op. De vraag is: hoe zet je welke gereedschappen in om een superieur mooie oplossing te vinden. Hoe sla je een brug tussen de ontwikkelopties en de gebruiker. Het vergt scherpe, creatieve breinen om de beste match te maken. Het IT vak is vooral creatief mensenwerk. Techniek en mensen, ik houd ervan.”

Een nieuwe propositie

BuyBay groeit en ontwikkelt door. Rutger: “Tot nu toe is het vooral software waarmee we onze eigen logistieke processen ondersteunen: we zoeken de optimale routing in het warehouse, de beste match tussen de koper en verkoper. Dat zal altijd belangrijk blijven. De volgende stap is om software te ontwikkelen waarmee we partners zelf hun fysieke logistieke proces kunnen laten doorlopen.”

In september hebben we warehouse software van BuyBay inmiddels bij de eerste partners geïmplementeerd. “Dat stelt nieuwe eisen aan onze techniek. De software kan niet alleen standaard oplossingen bieden, maar moet flexibel genoeg zijn om zich aan te passen aan processen van partners. Om dat goed en op schaal te laten lopen is de grootste uitdaging.

Ook hiervoor is naast technisch vernuft vooral mensen-intelligentie noodzakelijk. Uiteindelijk komt het er op aan dat de juiste mensen de juiste dingen doen. Daar ligt mijn focus.”

Compleet nieuwe directie

Rutger is IT: “Ik houd de balans tussen werk en privé zoveel mogelijk in evenwicht, maar als ik een tijdje niet inhoudelijk technisch bezig ben, dan krijg ik jeuk. Het is mijn passie; mooi als je die kan inzetten om de wereld een beetje duurzamer te maken.” Met Rutger als CTO vernieuwt BuyBay haar directie verder: “Een jong bedrijf, een jonge directie en zoveel opties voor de toekomst. Ik heb er zin in.”

Gerelateerde artikelen

  1. BuyBay

    Retourenbeheer in de online detailhandel op de proef gesteld

    Retourzendingen blijven dan ook een van de grootste "winstverslinders" in de e-handel. BuyBay bekijkt waarom retourprocessen een belangrijke rol zullen spelen in de bedrijfsstrategie van e-commercebedrijven in 2023 en welke nieuwe opties deze zouden kunnen nemen.

  2. MicrosoftTeams-image (2)

    BuyBay gaat partners ondersteunen met een in-house SaaS oplossing om retourenbeheer duurzamer en winstgevender te maken

    Amsterdam/Keulen, 29 november 2022 – Met Black Friday is het piekseizoen in e-commerce begonnen, en de gedachte aan de retouren van het komende kerstseizoen baart veel zorgen. Met jaarlijkse kosten die oplopen in de miljoenen, blijft de kwestie van optimaal retourenbeheer een probleem voor online retailers.

  3. _MG_5071 (final version)(1) (002)

    BuyBay kondigt Machiel Tiddens aan als nieuwe CEO

    Graag stellen wij je voor aan onze nieuwe Chief Executive Officer, Machiel Tiddens. Met zijn ruime leiderschapservaring en zijn diepgaande kennis van de e-commerce industrie komt hij ons MT Team en de BuyBay Family versterken.