A smile in return

Over BuyBay

Dagelijks stoppen we 3,5 miljard artikelen in ons online winkelwagentje. Lekker makkelijk shoppen. Maar met nogal wat van die artikelen blijken we minder blij dan gedacht;
we sturen ze terug. Ongeschonden of met een klein krasje. Met alleen maar een kapotte verpakking of een deukje.

Maar hoe dan ook, vanaf dat moment zijn al die producten tweede keus. Een enorm aantal prachtige, begerenswaardige, waardevolle spullen dat ineens minder waard is. Eeuwig zonde. Daarom geven wij die producten nieuwe waarde en een tweede kans. We geven elke retourzending een zorgvuldige check. Slimme software zorgt vervolgens voor een match met een nieuwe koper.

Zo maken we iedereen blij, reduceren we verspilling en maken we
de wereld een stukje duurzamer.

Tweedekans

Wij geven retourproducten een 2e leven: het product is vaak alleen even uit de verpakking geweest, heeft lichte gebruikssporen of is om een andere reden niet meer helemaal nieuw. Wij geven altijd aan wat de huidige staat van het product is en bij gebruikssporen of beschadigingen maken we hier altijd melding van, zodat je precies weet waarom dit een tweedekans product is. Jij wilt geen nare verrassingen. Wij ook niet.

Mocht het product toch niet zijn wat je ervan verwachtte, dan lossen we het direct voor je op.

 

Snelle levering

Jouw product binnen enkele dagen in huis

Ruilen en retourneren

Altijd en binnen 14 dagen

Garantie

Standaard een garantie van 6 maanden

Geen vragen gevonden

Kan ik een bod doen op jullie producten?

Omdat wij onze producten al tegen een gereduceerde prijs aanbieden, is het niet mogelijk te onderhandelen over de prijs of om biedingen te doen.

Kan ik foto’s zien van de producten?

Wij maken additionele foto’s van onze producten indien er zichtbare beschadigingen zijn. Het is mogelijk deze foto’s op te vragen bij ons Customer Service Team via ons contactformulier.

Wat is de reden dat het product geretourneerd is?

Er wordt niet geregistreerd of het een overstock, showroom – of geretourneerd product is. Wij weten niet wat de leeftijd – of de eventuele reden van retour van een product is. 

Wat voor soort producten verkopen jullie?

Wij geven retouren een tweede leven: het product is vaak alleen even uit de verpakking geweest, heeft lichte gebruikssporen of is om een andere reden niet meer helemaal nieuw. Daarbij geven we altijd aan wat de huidige staat van het product is en bij gebruikssporen of beschadigingen maken we hier altijd melding van, zodat je precies weten wat je koopt. Al onze producten worden getest en waar nodig geherprogrammeerd.

Kan ik meedoen aan cashback acties?

Helaas is het niet mogelijk om na de aanschaf van retourproducten nog mee te doen aan cashback acties.

Krijg ik een factuur bij mijn bestelling?

Omdat wij geloven in duurzaamheid, zal er geen papieren factuur en/of pakbon in de doos zitten. Zodra de bestelling is geleverd, kan er een factuur worden aangevraagd bij ons Customer Service team.

Kan ik de bestelling die ik geplaatst heb nog wijzigen?

Het is helaas niet mogelijk om een bestelling achteraf te wijzigen.

Kan ik de bestelling die ik geplaatst heb nog annuleren?

Na bestelling is het niet meer mogelijk de bestelling te annuleren. Indien je het product toch niet wenst te ontvangen, zijn er twee opties. 

Optie 1: het pakket weigeren aan de deur en het vervolgens voor retourzending aanmelden bij het betreffende verkoopkanaal. Na ontvangst vindt de terugbetaling plaats.

Optie 2: indien het product niet voldoet kan het binnen 30 dagen na ontvangst voor retourzending worden aangemeld bij het betreffende verkoopkanaal. Geef het product dan af bij het postkantoor. Na ontvangst vindt de terugbetaling plaats.

Hoe kan ik jullie producten bestellen?

Je kunt onze producten bestellen via de volgende verkoopkanalen:

Bol.com https://www.bol.com/nl/w/algemeen/buybay-retourkansjes/916223

eBay: https://www.ebay.nl/str/buybayreturndeals

Waar kan ik jullie producten bekijken?

Je kunt onze producten bekijken via de volgende verkoopkanalen:

Bol.com https://www.bol.com/nl/w/algemeen/buybay-retourkansjes/916223

eBay: https://www.ebay.nl/str/buybayreturndeals

Daarnaast verkopen wij producten via BVA Veilingen en Amazon.

Nemen jullie mijn oude apparaat mee?

De levering van grote apparaten betreft een drempel service. Het zal dus bij de voordeur geleverd worden. Het oude apparaat wordt niet mee retour genomen.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben tijdens de bezorging van een groot product?

 Dynalogic neemt contact op om een afspraak in te plannen voor een tweede bezorgmoment op een doordeweekse dag naar eigen keuze.

Hoe worden grote producten bezorgd?

Grote producten worden op doordeweekse dagen bezorgd met Dynalogic. De levertijd is 1 werkdag. Er wordt geleverd tussen 08:00 – 22:00 uur. Het is helaas niet mogelijk om het eerste bezorg moment zelf te kiezen. Met de track & trace code kan het product worden gevolgd. 

In welke landen bezorgen jullie grote producten?

Grote producten worden alleen bezorgd in Nederland en België.

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen.

Neem contact op met ons Customer Service team via het contactformulier of via jouw account op het betreffende verkoopkanaal. Samen zoeken wij naar een oplossing.

Ik vind mijn bestelling niet via de Track & Trace code.

Een Track & Trace code is beschikbaar vanaf de dag na de bestelling.

Wat is een Track & Trace code?

Met een Track & Trace code markeren we een bestelling. Zo kun jij zien wanneer de bezorger langskomt. Ook geldt het als verzendbewijs. 

Kan ik een bestelling laten bezorgen op een postbusadres?

Het is helaas niet mogelijk om een bestelling op een postbusadres te laten bezorgen.

Kan ik kiezen op welke dag mijn bestelling geleverd wordt?

Het is helaas niet mogelijk om zelf het levermoment te bepalen.

Wat zijn de levertijden?

In de Benelux bezorgen we binnen 1 werkdag als je voor 15.00 uur besteld. Bestel je na vrijdag 15:00 uur, dan wordt de bestelling dinsdag geleverd. 

Is het mogelijk om een bestelling via een express verzending te versturen?

Helaas is dat niet mogelijk.

Wie bezorgt mijn bestelling?

Alle reguliere bestellingen worden bezorgd door DPD (Europa) of PostNL (Benelux). Grote artikelen worden bezorgd door Dynalogic (NL/BE).

Kan ik een bestelling afhalen?

Het is helaas niet mogelijk om bestellingen bij ons af te halen.

Wordt een bestelling gratis bezorgd?

Ja, alle bestellingen worden gratis bezorgd.

Hoe ontvang ik mijn terugbetaling?

De terugbetaling geschiedt op dezelfde manier als de oorspronkelijke betaling. Indien een betaling via Ideal is gedaan, wordt er via Ideal terugbetaald. Heeft de betaling via PayPal plaatsgevonden, wordt er via PayPal terugbetaald.

Hoe snel word ik terugbetaald na retourneren?

Na ontvangst van het product in ons magazijn, vindt de terugbetaling binnen 5 werkdagen plaats. 

Wat kan ik doen als mijn product incompleet geleverd is?

Neem contact op met ons Customer Service team via het contactformulier of via jouw account op het betreffende verkoopkanaal. Samen zoeken wij naar een oplossing.

Wat kan ik doen als mijn product beschadigd of defect is?

Neem contact op met ons  Customer Service team via het contactformulier of via jouw account op het betreffende verkoopkanaal. Samen zoeken wij naar een oplossing.

Hoe lang geldt de garantie op mijn product?

Wij bieden 6 maanden garantie op dit product. Neem contact op via ons contractformulier in geval van schade en/of een defect aan het product. 

Het merk is daarnaast wettelijk verplicht om garantie te geven op het product. De duur van de garantie is bij hen op te vragen met behulp van het serienummer dat op het product vermeld staat. Het is niet mogelijk dit serienummer te verstrekken voor de aankoop van een product in verband met fraudegevoeligheid. Contact opnemen met het merk is over het algemeen de snelste oplossing in het geval van een garantiekwestie.

Hoe kan ik retourneren?

Je kunt je product retour melden via jouw account op het betreffende verkoopkanaal. Je ontvangt dan een gratis retourlabel waarmee je je product kosteloos kunt terug sturen.

Kan ik een product omruilen?

Wij werken met retourartikelen en dus unieke producten. Het is daarom niet mogelijk om een product om te ruilen of een vervangend artikel te sturen. Het is wel mogelijk een product retour te sturen voor een terugbetaling en een nieuwe bestelling te plaatsen.

Binnen hoeveel tijd kan ik retourneren?

Wij bieden een herroepingstermijn van 30 dagen.

Heb ik garantie op mijn product?

Ja. Het product is zo goed als nieuw, echter koop je het bij ons als een tweedehands product. De garantie zal dus niet zo lang zijn als bij een gloednieuw product.

Geef producten een tweede kans

Bij BuyBay zagen we niet alleen een gat in de markt van retourproducten. We zagen ook het gat in de ozonlaag en zijn vastbesloten om een substantiële bijdrage te leveren aan een duurzamere samenleving.

Waarom zou je meteen een nieuw product kopen als er een minstens zo goed alternatief is? Door retourproducten niet meteen af te schrijven, maar een tweede kans te geven, zorgen we ervoor dat we het milieu veel minder belasten. We voorkomen hiermee onnodige verspilling van goede producten en dragen op die manier bij aan een meer circulaire economie. Beter voor ons nu al. Maar ook beter voor volgende generaties.

Wat klanten zeggen over BuyBay

"De snelle reactie en duidelijke mail van de verkoper. De snelle levering en heel goed ingepakt, het artikel was helemaal wat ik verwacht had"

Anke - uit Opwijk

“Er was inderdaad een kleine beschadiging, maar dit was perfect aangegeven en daardoor mooi wat geld kunnen besparen”

Wim - uit Amsterdam

"Alles perfect, snel geleverd, prima toetsenbord en muis, werkt perfect, goede prijs. Geleverd na één dag terwijl er stond dat het 3 dagen zou duren"

Mona - uit Almelo

Bij deze webshops vind je onze producten

Vraag over een product of levering?

Neem dan contact op met ons CS team

Customer Support Team

020-2420500

Contact Customer Support
Wij maken gebruik van Cookies

Buybay.com gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoeken van Buybay.com beter en persoonlijker te maken. Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer weten?