Marleen-Schuurman-HR-Manager-Wijchen

Meet our team | HR Manager Marleen: over pionieren, BuyBay DNA en heel veel kluisjes.

Meet our team

Marleen was de eerste HR-manager in het BuyBay-warehouse in Wijchen. Niemand om iets over te dragen of uit te leggen, gelijk het diepe in en zwemmen. Laat dat nou echt haar ding zijn: “Heerlijk ja, zelf op onderzoek uit, echt verschil kunnen maken. Ik vind: eerst goed snappen waar je het over hebt, dan pas je ergens mee bemoeien.”

Dus ze ging haar eerste week de vloer op. In iedere functie meelopen. Graden, fotograferen, orders picken, wasmachines inpakken, blenders testen. “Ik ken alle hoekjes van het warehouse!”

Pionieren. Samen. Elke dag.

Nadat Marleen alles had gedáán, wilde ze iedereen spreken: “Heel veel koffie gedronken in die fase,” lacht ze. “Voorheen ging alles zoals het ging omdat het zo gegroeid was. En dat ging goed, hoor. Maar we groeien ontzettend hard en dan moet je gewoon opstrakken, professionaliseren. En, niet onbelangrijk, mensen aannemen; ik wil dat we daar goed over nadenken.”

Marleen wil het werk, de werknemers, nieuwe medewerkers, functies, doelen en de beleving begrijpen. “Hoe weet je anders wie er matcht? Hoe je de organisatie toekomstbestendig maakt? Mensen kunt binden?” Dus ze inventariseerde wat haar collega’s fijn vinden aan hun werk, wat ze wellicht anders zouden doen, wat maakt dat ze zich verbonden voelen aan BuyBay. Ze luisterde naar de werkvloer, observeerde teamleiders, hoorde het MT uit.

Het BuyBay DNA

Haar conclusie? “Wendbaarheid, energie, een scherp oog en goed kunnen omgaan met verandering: dat zijn de punten die ik steeds herken bij collega’s. We zijn inmiddels met meer dan 100 man, maar we pionieren nog elke dag. Wat vandaag rechtsom gaat, kan morgen linksom gaan. Soms heel letterlijk. Voortschrijdend inzicht, software-updates, nieuwe strategische keuzes, compleet nieuwe producten die ineens in grote getalen binnenkomen. Daar moet je tegen kunnen. BuyBay-ers krijgen daar energie van.”

Waar de logistieke branche gedomineerd wordt door mannen, ligt dat in Wijchen wel anders: “Ik maak me hard voor diversiteit. Want ik zie dat het werk leuker is, de resultaten beter en de organisatie gezonder met een divers team.” Een opsomming: 60% man, 40% vrouw, alle achtergronden qua etniciteit, opleidingsniveau, taal, leeftijd, fulltimers, parttimers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt… “Echt een unicum! Trots op. En weet je, als je dezelfde mindset hebt, doet het er niet toe of je 60 bent of 23. Of economische bedrijfskunde studeert, of werk combineert met een gezin, of eigen bedrijf. Dan ga je gewoon lekker samen aan de slag.”

De studenten-wervingscampagne die Marleen startte was een mega succes. Al die nieuwe collega’s brengen ook weer nieuwe mensen mee: “Veel studenten worden echt ambassadeurs van BuyBay, sporen hun vrienden aan om bij ons te solliciteren en retourkansjes te kopen ipv nieuwe spullen. Heel tof.” En al die nieuwe collega’s nemen jassen en tassen mee naar werk: “We moesten ineens heel snel heel veel kluisjes bijkopen, haha. Hoort ook bij groei. Leuk!” En wat heeft Marleen komend jaar op de agenda? “Oei, er staan heel wat projecten op het program. En ik laat me ook graag verrassen. Maar noteer voor nu maar vast: een Talent Programme. Dat wil en ga ik ontwikkelen.”

Werken bij BuyBay?

Neem contact op met Marleen!

Marleen Schuurman

HR Manager +31 (0)6 15 60 44 80

Contact Marleen
Wij maken gebruik van Cookies

Buybay.com gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoeken van Buybay.com beter en persoonlijker te maken. Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer weten?