Wat is wipen?

Kennisbank

 

Over data verwijderen, maar dan echt voorgoed

Wil je laptops, PC’s, tablets, telefoons doorverkopen, dan moet je de data wipen. Data exposure kan immers funest zijn. Noch de oude noch de nieuwe eigenaar wil een apparaat waarop data achterbleef. En dus hoort het wipen van gegevens net zo serieus als testen, graden en opnieuw aanbieden van retourartikelen bij de dagelijkse gang van zaken in ons BuyBay-warehouse. Sterker nog: BuyBay is een certified data wiper.

Van video-deurbel tot Macbook

Steeds meer apparaten worden “smart”: van smartphone, laptops, video-deurbellen, koelkasten, thermostaten tot e-bikes. Voor ieder nieuw smart artikel dat in ons warehouse binnenkomt, schrijven we een eigen test-protocol. Zo’n smart artikel, slaat vaak ongemerkt veel data op: de video-deurbel is gekoppeld aan een persoonlijk Google Account, uit het verwarm-patroon dat staat ingesteld op de slimme thermostaat leid je makkelijk af wanneer iemand thuis is, etc. Wipen dus die deurbel. En goed.

Wipen versus deleten

Maar hoe werkt dat? Wipen is wezenlijk iets anders dan simpelweg data verwijderen. In een harde schijf schrijf je informatie op metalen plaatjes. Gum je die info uit, dan blijft er een afdruk over. Die afdruk is met de juiste techniek nog altijd leesbaar. Zo kun je verwijderde data alsnog herstellen. Dat wil je niet. Met data wipen, gum je de informatie weg én de afdruk.

Hoe dan? Niet door harder gummen, maar door nieuwe afdrukken te maken rondom de originele afdruk en die weer weg te gummen. Zo eindig je met één grote afdruk; een schone lei waaruit je de originele boodschap niet meer kunt opmaken. Op het lege vlak kun je vervolgens probleemloos nieuwe informatie schrijven: het retourkansje is klaar voor zijn nieuwe eigenaar! Veilig, clean en zo goed als een nieuw product.

Meer weten over BuyBay?

Neem contact op met Laurens!

Laurens Wijkstra

Sales & Account Director

Contact Laurens

Gerelateerd nieuws

Whitepaper: Effective Returns Management

Kennisbank

Retourproducten zijn geen last, maar een kans. Een kans om inkomsten te genereren en de wereld duurzamer te maken!
 

Geretourneerde producten worden door retailers, fabrikanten, transporteurs en distributeurs vaak gezien als een enorme uitdaging, en genereren een minimale waarde of belanden op de afvalbelt. Wij zien retourproducten juist als een kans. Wil jij [...]