Black Friday retouren

Na Black Friday de kater: een enorme stroom retouren

Kennisbank

Black Friday, Cyber Monday, Black Week: het uit Amerika overgewaaide shopping-fenomeen wordt ook in Nederland elk jaar groter. Webwinkels stunten met bodemprijzen en verkoopaantallen schieten omhoog. De keerzijde van de koopjesdag? Een stroom aan retouren. Het Amsterdamse bedrijf BuyBay verzacht de kater en lost het retourprobleem voor bijna alle grote e-tailers van Nederland op.

Kopen, kopen, retourneren

De consument koopt op Black Friday vanwege de lage prijs, maar is er achteraf lang niet altijd blij mee. Producten worden massaal teruggestuurd. ‘De stroom retouren is altijd enorm, maar vorig jaar nam die in de weken na Black Friday en Cyber Monday nog met bijna 3% toe. Vergis je niet; dat zijn enorme aantallen. De meeste retouren komen na de kerstdagen binnen: airfryers die toch niet in de smaak vielen, een voetbalspelletje dat toch een misser bleek’ vertelt Chiel Bosgoed, BuyBay’s Head of Sales.

Slimme software

Bij BuyBay zijn er ruim 200 mensen iedere dag bezig om het retourprobleem op te lossen. ‘Wij garanderen dat we alle retourproducten weer verkopen en tegen de beste prijs’, aldus Bosgoed. ‘Onder andere dankzij machine-learning en complexe algoritmes worden onze retour rendementen steeds beter. Onze zelfontwikkelde software tools zorgen voor een optimale match met kopers en voor een soepele herdistributie met maximaal rendement voor alle partners.’

Einde kapitaalvernietiging

Met de groeiende maatschappelijke focus op duurzaamheid wordt het belang van verantwoord retouren steeds groter. Al blijft het zonde dat er zoveel producten retour komen bij de webwinkels, vindt Bosgoed, ‘maar voorheen ging die naar opkopers of werden ze vernietigd. Wij geven ze een tweede leven en daarmee maken we echt impact. Ook en vooral in december.’

Interesse in de oplossing van BuyBay? Neem nu contact met ons op!

Meer weten over BuyBay?

Neem contact op met Laurens!

Laurens Wijkstra

Sales & Account Director

Contact Laurens

Gerelateerd nieuws

Wat is wipen?

Kennisbank

Wil je laptops, PC’s, tablets, telefoons doorverkopen, dan moet je de data wipen. Data exposure kan immers fataal zijn. Noch de oude noch de nieuwe eigenaar wil een apparaat waarop data achterbleef. En dus hoort het wipen van gegevens net zo serieus als testen, graden en opnieuw aanbieden van retourartikelen bij de dagelijkse gang van [...]

Circulair, sustainability

Whitepaper: Effective Returns Management

Retourproducten zijn geen last, maar een kans. Een kans om inkomsten te genereren en de wereld duurzamer te maken!
 

Geretourneerde producten worden door retailers, fabrikanten, transporteurs en distributeurs vaak gezien als een enorme uitdaging, en genereren een minimale waarde of belanden op de afvalbelt. Wij zien retourproducten juist als een kans. Wil jij [...]