Capaciteit BuyBay opslag Wijchen

Uitbreiding capaciteit van BuyBay voor de derde keer in twee jaar

BuyBay

Nederlanders zijn de grootste retourzenders van Europa. We sturen samen ruim 9% van alle online bestelde pakketjes retour. “Dat is in onze loods in Wijchen overdonderend zichtbaar: zoveel spullen” vertelt Teun Kraaij, managing director van BuyBay. 

“Steeds meer bedrijven zien het succes dat we voor onze partners realiseren en dus hebben we onlangs onze opslagcapaciteit verviervoudigd; we groeien nu door naar een capaciteit voor ruim 100.000 producten”. Het Amsterdamse bedrijf reduceert verspilling, door teruggestuurde producten een tweede leven te geven bij een nieuwe eigenaar.

Einde aan kapitaalvernietiging

Het verwerken van retourproducten is voor webshops kostbaar. Tot voor kort werden producten als stofzuigers, koffiezetapparaten en wasmachines vaak voor een schijntje doorverkocht aan opkopers en/of vernietigd. Met de groeiende maatschappelijke focus op duurzaamheid, wordt het belang van verantwoord retouren steeds groter. Bedrijven en consumenten accepteren die zinloze kapitaalvernietiging niet meer.

Maximaal rendement voor partners als bol.com, Wehkamp, Coolblue

Grote e-tailers als bol.com, Coolblue en Wehkamp zien dat. Kraaij: “Onder andere dankzij machine-learning en complexe algoritmes worden onze retour rendementen steeds beter. Onze zelfontwikkelde software tools, zoals matchingtool Flux, zorgen voor een optimale match met kopers en voor een soepele herdistributie met maximaal rendement voor alle partners”.

Meer weten over BuyBay?

Neem dan contact op met Laurens!

Laurens Wijkstra

Sales & Account Director

Contact Laurens

Gerelateerd nieuws

BuyBay lanceert volledig transparant partner dashboard

BuyBay

BuyBay heeft BuyBay Insights en BuyBay Plazas officieel gelanceerd in een nieuw partner dashboard. Dankzij deze lancering hebben partners van BuyBay nu 24 uur per dag inzicht in hun verkopen en kunnen zij desgewenst zelf bepalen hoe, waar en wanneer hun retouren worden verkocht.