BuyBay opent meer dan 10.000 m² warehouse voor retourproducten

BuyBay

Amsterdam, 29 augustus 2017 – BuyBay heeft een nieuw warehouse geopend in Wijchen om de steeds grotere stroom aan retourproducten te kunnen verwerken en daarmee de groei van het bedrijf te kunnen faciliteren. Het warehouse beslaat ruim 10.000 m² en is volledig ingericht voor het ontvangen, graden en opnieuw verkopen van retourproducten van grote webshops, merken en distributeurs.

Thijs Bosgoed, Oprichter en Managing Director van BuyBay:  ‘Met de verhuizing van ons warehouse zetten we een volgende stap in de ontwikkeling van BuyBay. Dit geeft ons de mogelijkheid om aan een toenemende vraag te kunnen voldoen van partners die een oplossing zoeken voor hun retourproblemen. Om partners daarnaast nog beter inzicht te geven in hun retourstromen lanceren we binnenkort BuyBay Insights®. BuyBay Insights® is een volgende release van ons Partner Dashboard waarin onze partners hun retouren zelf kunnen managen.’

BuyBay heeft bewust voor Wijchen gekozen. De locatie ligt niet ver van het huidige warehouse zodat de werkgelegenheid behouden kan worden. Daarnaast ligt Wijchen vlakbij de Duitse grens waardoor niet alleen de Nederlandse maar ook de Duitse markt snel bediend kan worden. BuyBay haalde eerder een investering op om de uitbreiding naar Duitsland mogelijk te maken. De Duitse markt is ondertussen één van de belangrijkste afzetmarkten voor BuyBay.

Erik Bosgoed, Oprichter en Operationeel Directeur:  ‘Het nieuwe warehouse is niet alleen groter, maar ook slimmer ingericht. Er worden dagelijks duizenden producten verwerkt van Airfryers tot iPhones. Door onze snelle groei was die slimmere inrichting noodzakelijk. Daarnaast hebben we een nieuw Warehouse Management System geïmplementeerd waardoor we onze producten sneller en efficiënter kunnen verwerken en daardoor nog eerder bij een nieuwe koper kunnen krijgen. Vanuit Wijchen worden de producten naar heel Europa verscheept.’

Het nieuwe warehouse is al in gebruik genomen maar zal begin september officieel geopend worden.

Over BuyBay

In Europa worden naar schatting jaarlijks zo’n 3,5 miljard producten retour gestuurd. Eeuwig zonde en een enorme verspilling. BuyBay helpt etailers, fabrikanten en distributeurs om deze producten nieuwe waarde en een nieuwe eigenaar te geven. Zo krijgt elke retourzending een zorgvuldige check. Vervolgens zorgt slimme software voor een optimale match met kopers en voor een soepele herdistributie met een maximaal rendement voor alle partners.

Zo creërt BuyBay meerwaarde voor partners en klanten, reduceren we verspilling en maken we de wereld een stukje duurzamer.

BuyBay. A Smile in Return

Meer weten over BuyBay?

Neem dan contact op met Thijs

Thijs Bosgoed

Founder & Managing Director

Contact Thijs

Gerelateerd nieuws

HR-Manager BuyBay

Blokker in zee met BuyBay

BuyBay

Retailconcern Blokker heeft haar retourverwerking ondergebracht bij BuyBay. Na een tender won de Amsterdamse specialist alle online (blokker.nl) en offline (350+ winkels) activiteiten op het gebied van retourverwerking, waaronder verwerking, grading en herverkoop.